Italy

Piața Spania din Roma

Numele acestei pieţe provine de la Ambasada Spaniei ce are sediul în apropiere.

În Piaţa Spaniei am ajuns tot noaptea şi asta pentru că am venit dinspre Fontana di Trevi pe diferite străduţe, însă puteţi ajunge mai simplu din Via del Corso până vă intersectaţi cu celebra Via dei Condotti care va lasă direct în piaţă (a 13-a stradă la dreapta dinspre Piaţa Veneţia). Dacă luaţi metroul coborâţi la staţia Spagna.

Colosseum

Colosseumul este un monument turistic din Roma vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.

Panteonul din Roma

Panteonul, o clădire din Roma (Italia), comandat de Marcus Agrippa ca un templu pentru toți zeii din Roma antică, și reconstruit de împăratul Hadrian, în aproximativ 126 d.Hr.

Care a fost construită inițial ca templu pentru cele șapte zeități guvernatoare ale celor șapte planete în statul religios al Romei Antice, din secolul al VII-lea fiind transformată într-o biserică creștină.

Pagini