Italy

Diaspora: Psihologic, sunt cei mai grei 18 ani de când sunt în Italia

Xenia Lozinschi are 63 de ani și este originară din satul Frumoasa, raionul Călărași. A pornit pe drumul străinătății în 1999, lăsând acasă trei copiii. Drumul a fost cutremurător, chinuitor și greu. Muncește de 18 ani în Italia și spune că psihologic aceștia sunt cei mai grei ani pe care i-a trăit vreodată. Vrea să revină acasă, dar pensia de o mie de lei nu îi poate asigura un trai decent. Și iată așa Xenia Lozinschi este răstignită între două realități, între două spații care dor cumplit, scrie pe blogul ei jurnalista Elena Robu.

Piața Spania din Roma

Numele acestei pieţe provine de la Ambasada Spaniei ce are sediul în apropiere.

În Piaţa Spaniei am ajuns tot noaptea şi asta pentru că am venit dinspre Fontana di Trevi pe diferite străduţe, însă puteţi ajunge mai simplu din Via del Corso până vă intersectaţi cu celebra Via dei Condotti care va lasă direct în piaţă (a 13-a stradă la dreapta dinspre Piaţa Veneţia). Dacă luaţi metroul coborâţi la staţia Spagna.

Colosseum

Colosseumul este un monument turistic din Roma vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.

Pagini