Germany

Stimaţi prieteni şi cunoştinţe,

Doresc să vă informez că am deschis un site web www.emil-mateias.ro în care pe lângă date personale este prezentată:
activitatea mea de cineast amator;
Centrul de Documentare, creaţie Foto&Film şi activitate IT de pe lângă Liceul Bănăţean Oţelu Roşu şi implicit Cineclubul "Bănăţean" Oţelu Roşu.
aspecte ale Muzeului "Tiberiu Boşcaiu" al Liceului Bănăţean Oţelu Roşu;
aspecte ale cercului fotografic "Lumină bună";
aspecte din activitatea despărţământului "ASTRA" de pe Valea Bistrei;

Cinci intrebari ramase fara raspuns, la 24 de ore dupa atentatul de la Targul de Craciun din Berlin

La aproape 24 de ore dupa atentatul care a vizat Targul de Craciun din Berlin, informatiile disponibile sunt inca putine, iar intrebarile fara raspuns sunt din ce in ce mai multe.

20minutes.fr prezinta cateva dintre aceste neclaritati.

Suspectul retinut are vreo legatura cu atentatul?

Intrebarea a fost ridicata in cursul unei conferinte de presa a politiei, organizata marti. "Persoana arestata, care este un cetatean pakistanez, este posibil sa nu aiba nicio legatura cu atentatul", a raspuns procurorul general german.

Un camion a intrat în mulțime în apropierea unui târg de Crăciun din Berlin. Cel puțin nouă morți și peste 50 de răniți

Potrivit ultimelorestimări ale poliției, numărul persoanelor decedate se ridică la nouă, iar peste 50 de oameni au fost răniți.
A fost reținut un suspect în acest caz.

Cum a început şi a pierdut Kremlinul cea de-al patrulea război mondial

Andrei Piontkovski este un jurnalist şi activist politic rus. Fost membru al Biroului Consiliului Politic Federal al Mişcării „Solidarnost”. Fost membru al Consiliului Coordonator al opoziţiei ruse. Este cercetător principal la Institutul Analizei Sistemice, autor a mai bine de 100 de articole şi a câtorva monografii privind teoria conducerii, modelării globale, strategiei nucleare. Din 1998 practică jurnalismul politic.

Doamne, ce tragedie!

Cum iluziile îi aduc în stare pe parveniţi să meargă pe cuie sau pe jar pentru un loc în banca întîi, cel care a lucrat dintotdeauna cu entuziasm la temelia literaturii pornografice, cu un ochi pe sub fustele adulatoare şi cu altul după furat din paginile unor autori celebri, rîvnind abscons şi profund la Nobelul pentru literatură, cel care a înjurat şi a întinat patrimoniul românesc în textele sale, cel care şi-a publicat şi tradus în lumea mare cărţile pe banii poporului, cel care şi-a făcut cu ajutorul I.C.R.

Peștele lui Gigi Frontieră

sursa: "Kamikaze"

In Germania, de vreo 30 de ani, traieste un pitoresc personaj, numit Gigi Frontiera, adevaratul nume nu-l mai stie nici el. Numit "Frontiera" din cauza ca a incercat de vreo trei ori sa treaca clandestin frontiera dintre RSR si Iugoslavia. Arestat, rearestat, o perioada la inchisoarea la Aiud, pe urma Securitatea a avut un alt plan cu Gigi Frontiera si l-a expediat in RFG. DSS l-a caracterizat ca "asocial", "alcoolic" si "parazit social". Gigi Frontiera a declarat ulterior ca, "Nu a muncit, pentru ca nu a vrut sa lucreze pentru comunisti!" Punct.

Atentatorul din München si-a pregatit cu cel putin un an inainte macelul!

​Anders Behring Breivik, mentorul lui David Ali S. Breivik, salutand cu"Heil Hitler", la ultimul lui proces din Norvegia.

Exact ca si in cazul atentatorului din trenul regional Treuchtlingen-Würzburg, politia si procuratura germana au descoperit, in numai doua zile, ca si David Ali S. si-a pregatit minutios atentatul - nu a fost deci rezultatul unei stari de nebunie de moment, un macel comis in asa numitul "efect de amoc".

Pagini