Cea de-a 25-a ediție a concursului ,,Moștenire”

Anul acesta asociația ,,Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei” organizează cea de-a 25-a ediție a concursului ,,Moștenire”, care se desfășoară pe 3 secțiuni: Istoria Românilor, Istoria Literaturii Române și Diaspora. Concursul se va desfășura la liceul ,,Ștefan Holban” din s. Cărpineni, R.Moldova pe data de 29.04.2018. Informația referitoare la desfășurarea evenimentului a fost plasată pe internet, este atașată și la acest mesaj, însă am hotărât suplimentar să vă informăm în speranța distribuirii conaționalilor noștri aflați peste hotare.
Facând un scurt istoric al Concursului, vă comunic că a fost inițiat de către domnul Eugen Holban, fiul lui Ștefan Holban care a fost deputat în Parlamentul României, membru în Sfatul Țării și votant al Unirii la 1918.
Ultimile trei ediții se desfașoară la baștina domnilor deputați Ștefan Holban și Luca Șterbeț, care au învățat pe timpuri la această școală din Cărpineni. Aceste personalități marcante pot fi ușor identificate pe poza de mai jos efectuată acum 100 la ieșirea din edificiul Sfatului Țării după votarea Unirii la 27 Martie 1918. Prin buna desfășurare a Concursului la baștina eroilor, vrem să le păstrăm memoria prin implicarea în diferite activități în anul Centenarului Marii Uniri și să educăm tînăra generație în spiritul păstrării veșnicii amintiri și a dragostei de neam și țară. Vă rog să ne ajutați în promovarea secțiunii a treia a regulamentului "Diaspora" care este în premieră anul acesta prin distribuirea acestui mesaj. Dacă aveți copii care doresc să participe, consultați atent regulamentul și vă așteptăm la concurs. Copiii căștigători vor avea parte de o calatorie la Paris. Lucrarile vor fi expediate prin email și susținute prin Skype în 29.04.18. Mai jos găsiți materiale informative despre concurs. Vă mulțumesc anticipat și vă așteptăm să participați!

Gheorghe Furdui,
presedintele "Alianței pentru Sprijinirea Basarabiei”